Ontwerp strandpaviljoen passend bij de historische dijk

Het ontwerp voor het strandpaviljoen is geïnspireerd op de cultuurhistorische houten dijkmagazijnen en dijkhuisjes. Ondernemer Elle Mol: ‘ We gaan een eigentijds strandpaviljoen maken passend bij de historische dijk. Het wordt een familiepaviljoen waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. We willen werken met lokale producten. Onze regio heeft veel bijzondere streekeigen producten. Een eigenzinnige creatieve hand van de chef gaat ervoor zorgen dat zowel de nuchtere Westfries als de Hoornse stedeling deze nieuwe plek zal omarmen.’

Het strandpaviljoen komt ter hoogte van de Galgenbocht op een mooie plek direct aan de zandstrook en vlakbij de strekdam met de zwemsteiger. Op het terras heeft men uitzicht op het strand, het Markermeer en de binnenstad. Het strandpaviljoen komt in het deel van het stadsstrand dat zomer 2024 opengaat.  Het strandpaviljoen is vanaf zomer 2024 het gehele jaar geopend.

Foodtruck vanaf zomer 2023 op het stadsstrand

Halverwege het stadsstrand staat de foodtruck. Deze krijgt eerst een tijdelijke plek in het deel van het stadsstrand dat zomer 2023 opengaat. In 2024 staat de foodtruck op zijn vaste plek vlakbij de uitkijkheuvel. De standplaatsvergunning voor de foodtruck biedt de mogelijkheid om het gehele jaar op het stadsstrand open te zijn.

Zie voor de locaties van de horeca de plattegrond van het stadsstrand.

Wethouder Arthur Helling: ‘Heel mooi dat lokale ondernemers de horeca gaan verzorgen op het stadsstrand. Het stadsstrand wordt een prachtige plek, en veel inwoners kijken uit naar het moment dat we er gebruik van kunnen gaan maken. Met deze invulling van de horeca hebben we weer een belangrijke stap gezet.’

ondernemers horeca stadsstrand wethouder architect strandpaviljoen op locatie strandpaviljoen

Op de locatie waar het strandpaviljoen komt, staan van links naar rechts: Ondernemer foodtruck Mansur Mihanpour, wethouder Arthur Helling, ondernemer strandpaviljoen Elle Mol en zijn compagnon Barry Jong, architect strandpaviljoen Tom Valks van Nieuweboer Architecten. Fotograaf: Benno Ellerbroek.

Planning opening stadsstrand

Vanaf 1 juli 2023 kan naar verwachting het eerste deel van het strand, van de schouwburg tot aan de geplande wandelbrug, worden geopend voor publiek. Het tweede deel van het strand, van de wandelbrug tot aan de verkeersbrug bij de Galgenbocht, is dan nog nodig voor het veilig aanvoeren van materiaal voor de bruggen. Naar verwachting kan in de zomer van 2024 het gehele strand worden geopend.