De nieuwe zandige oeverdijk, het deel tussen schouwburg Het Park en de Galgenbocht, wordt de komende 1,5 jaar ingericht als stadsstrand. Er komen fiets- en wandelpaden, bruggen, parkeergelegenheid voor auto en fiets, een voetbalveld, een beachvolleybalveld, een fitnesstoestellen/calisthenics park, een zwemsteiger en meerdere speelplekken voor kinderen. Vlakbij de zwemsteiger komt een strandpaviljoen, en halverwege het stadsstrand bij de uitkijkheuvel is er plek voor een foodtruck. Kijk voor de locaties van deze voorzieningen op de plattegrond (pdf).

Start werkzaamheden inrichting stadsstrand

De Alliantie Markermeerdijken is gestart met het verwijderen van de voorbelasting. Dit is het zand dat nodig was voor de zetting (inklinken) van de ondergrond. Komende periode gaan ze aan de slag met de funderingen voor de parkeergelegenheden, de sportvelden en de fiets- en wandelpaden. Ook verlengen ze de tweede strekdam en maken vervolgens de uitkijkheuvel af. Naar verwachting wordt het eerste deel van het strand, van de schouwburg tot aan de geplande wandelbrug, in de zomer van 2023 opengesteld. In de zomer van 2024 is waarschijnlijk het gehele stadsstrand klaar voor gebruik.

Wie doet wat?

De Alliantie Markermeerdijken versterkt ruim 33 kilometer Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam. In Hoorn zorgt de Alliantie voor droge voeten door onder andere een oeverdijk aan te leggen. De gemeente Hoorn heeft het initiatief genomen tot het realiseren van een stadsstrand op de oeverdijk. In opdracht van de gemeente legt  de Alliantie het Hoornse stadsstrand

Inloopbijeenkomst dinsdagavond 13 december

Wilt u meer weten over het Hoornse stadsstrand? Heeft u vragen over wat er straks allemaal te doen en beleven valt of vragen over de uitvoering van de werkzaamheden? Wilt u meer weten over hoe de gemeente de parkeerdruk in de Grote Waal wil gaan monitoren? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op dinsdag 13 december van 19.00 tot 21.00 uur in grand café Turf,  Gedempte Turfhaven 19. Medewerkers van het team stadsstrand van de gemeente en medewerkers van de Alliantie Markermeerdijken staan u graag te woord.