Sport en spel

Halverwege het eerste deel van het strand staat een groot schip waar kinderen kunnen spelen. Vlakbij de uitkijkheuvel is nog een kleinere speelplek. Voor de sportieve bezoekers is er een groot fitness/calisthenics park.Het speelschip op het stadsstrand.

Zwemmen

Het zwemwater is afgezet met drie verschillende ballenlijnen. Binnen deze lijnen kun je veilig zwemmen. De diepte bij de eerste lijn is maximaal 0.50 meter en bij de tweede lijn maximaal 1.30 meter. Tussen de strekdammen loopt de scheepvaartlijn hier is het 2.65 m diep. Het zwemwater heeft een goede kwaliteit. Als je wilt suppen en varen doe je dat buiten de zwemlijnen.

Wandelen

Op de 160 meter lange strekdam bij de schouwburg kan gewandeld worden. Dit brengt je omringd door water een mooi zicht op de binnenstad.

Zomer 2024

In de zomer van 2024 gaat het tweede deel van het stadsstrand open. Je kunt er dan ook fietsen, volleyballen en voetballen.

Fietsen en wandelen

Centraal op de kruin van het strand ligt het fietspad. Je kunt straks vanaf de binnenstad (bij de Kuil) over de nieuwe vernieuwde dijk langs het water fietsen, voorlangs de schouwburg tot het einde van het stadsstrand. Dat geldt ook voor de wandelaars. Het wandelpad start vanaf de binnenstad (bij de Kuil) langs het water en slingert op het strand van het tussenwater tot aan het open water en het strand zelf. Op de derde strekdam, bij de Galgenbocht, komt een wandelpad naar de zwemsteiger op de kop van de dam. Vanaf hier spring je het diepe water in.

Sport en spel

Naast de kleine speelplek komt een volleybalveld. Vlakbij het tussenwater komt een groot voetbalveld. Iedereen mag gratis gebruik maken van alle sport- en speelplekken.

Een impressie van het volleybalveld op het stadsstrand.

Hondenstrand

Ten zuiden van de strekdam bij het strandpaviljoen komt een hondenlosloopgebied met opruimplicht. Dit gebied wordt een hondenstrand waar je samen met je hond kunt recreëren.